A NextCash NC-2300 típusjelzésű bankjegyszámláló készülék egy megbízható, középkategóriás modell. A lényeges részei már fémből készültek, ezáltal jobban ellenáll a mostohább körülményeknek is. Az alkalmi használaton túl alkalmas akár a napi folyamatos használatra is. Ajánljuk kiskereskedelmi üzletekbe, nagykereskedések részére és minden olyan helyre, ahol nagyobb a készpénz forgalom.

A NextCash NC-2300 pénzszámoló gép a bankjegyek számolásán túl az eredetiségüket is képes vizsgálni. A hamisítványok kiszűrése többféle módszerrel történhet, például az UV, vagy az MG – mágneses ellenőrzés funkcióval. Az UV vizsgálat a bankjegyeken található UV jeleket ellenőrzi, míg az MG a mágneses biztonsági elemek meglétét vizsgálja. A forint bankjegyekben nincs mágneses biztonsági elem, de az euró, vagy a dollár címleteknél már használható ez a funkció is.

A készülék képes a szakadt bankjegyek kiszűrésére, valamint a friss kötegeknél az összetapadt bankjegyeket is érzékeli. Amikor egy nagyobb darab hiányzik a bankjegyből, azt a pénzszámoló gép érzékeli és figyelmezteti rá a kezelőjét. Az összetapadt bankjegyeknél is hasonló figyelmeztetést küld a gép, ilyen esetben mindig újra kell számolni az adott köteget.

A NextCash NC-2300 bankjegyszámláló gép különlegessége, hogy képes manuális értékszámlálásra is, ez a funkció forint, euró és dollár címletekkel kompatibilis. A lényege annyi, hogy a számlálás megkezdése előtt az erre szolgáló gombbal kiválaszthatjuk, hogy épp milyen címletet fogunk számolni és a pénzszámoló gép a számolás végeztével – a darabszám mellett – megadja a pontos végösszeget is. Többféle címlet esetén használható az összeadás funkció, ilyenkor a különválogatott címleteket egymás után helyezheti a gépbe és ha minden számolás előtt a helyes címletbeállítást választja, akkor a végén megkapja a pontos végösszeget forintban.

Nézze meg a NextCash NC-2300 típusú bankjegyszámláló gépet működés közben