A NextCash NC-6800 egy professzionális 2 fiókos értékfelismerő bankjegyszámláló, pénzszámoló gép. Számos kényelmi funkcióval rendelkezik, ami megkönnyíti a napi munkát. Ilyen például a beépített nyomtatója, amivel azonnal jelentést tudunk nyomtatni a számlálás végeredményéről.

Ez a bankjegyszámláló gép a maga kategóriájában egy valódi svájci bicska . Na, nem éppen kicsi, mert a súlya több, mint 10kg, ezért hordozhatónak sem igen lehet nevezni (bár van aki autóban használja). Sok-sok olyan funkcióval rendelkezik, amit a kisebb modellek is megirigyelhetnek tőle, ebben kiemelt szerepet kap az úgynevezett második fiók

A második fiók egy olyan tároló, ahova a gyanús, hibás, vagy csak a számlálás paramétereivel nem egyező bankjegyet dobja félre a gép, miközben a bankjegyszámlálása folyamatos marad. A fiókkal nem rendelkező pénzszámoló gépek megállítják a számlálást amikor hiba jelentkezik és a kijelzőn tájékoztatják róla a kezelőt. A NextCash NC-6800 nem áll meg, hanem félredob minden neki nem tetsző bakjegyet a 2. zsebbe és a számlálást folytatja addig, amíg van bankjegy az adagolóban, vagy meg nem telik a zseb.

A 2. zsebbe nem csak gyanús illetőleg hibás bankjegyek kerülhetnek. Lehet használni például arra, hogy címletek szerint szétválogassa a bankjegyeket, de még arra is képes, hogy azt is felismerje, hogy egy bankjegy milyen irányban áll. A működése végtelenül egyszerű, de mégis nagyon praktikus. A pénzszámoló gép megnézi, hogy az első bankjegy milyen irányban áll, és az ezzel megegyezőket megszámolja, míg a másik irányban állókat félredobja a második zsebbe. Az irány lehet fejjel lefelé(FECE), vagy fordítva(ORIENT) is.

A NextCash NC-6800 értékszámláló gép rendelkezik beépített nyomtatóval is. Erre a nyomtatóra képes kinyomtatni a számlálás részletes eredményét címletenként, összegezve, több valuta esetén pedig valutánként. A nyomtató hagyományos 57mm-es thermo (hőpapír) pénztárgépszalaggal működik, a papírcsere pedig drop-in rendszerű, azaz felnyitom és "csak bedobom".

Több valuta egyidejű kezelésére is képes ez az értékszámláló gép, ami azt jelenti, hogy egy bankjegykötegen belül lehet például forint és euró vegyes címletekben, a bankjegyszámlálást követően pontosan megadja a pénznemenkénti értéket. Tovább menve a bankjegyszámláló arra is alkalmas, hogy a több különböző valutát villámgyorsan különválassza.

Nézze meg az alábbi videót, ami kicsit hosszabb lett a szokásos bemutató videóktól, hiszen olyan sok különböző funkcióval rendelkezik ez a pénzszámoló gép, hogy nehéz rövidebben bemutatni.