A NextCash NC-2200 típusjelzésű bankjegyszámláló, pénzszámoló gép egy középkategóriás modellnek számít a többi hasonló készülékhez hasonlítva. Kivitelezésben már a belépő modellek felett helyezkedik el, köszönhetően a masszív, strapabíróbb kialakításának. A belső váz ennél a készüléknél már fémből készült, valamint szintén fémből van a hátsó bankjegyrendezője is, így "balesetek" alkalmával szinte nulla az esély rá, hogy eltörik. 

A NextCash NC-2200 pénzszámláló gép a számolás mellett alkalmas a bankjegyek eredetiség ellenőrzésére is. A rögzített számlálási sebessége 1000 bankjegy/perc, és ezen a sebességen akár 4 féle biztonsági ellenőrzést is végez. Rendelkezik beépített UV vizsgálattal, külföldi valuták esetében aktiválható az MG - mágneses vizsgálat - is. Hasonlóan a többi modellhez van benne beépített DD méret eltérés kijelzés és IR - fél, vagy szakadt bankjegy - vizsgálati mód is.

Amint azt a lenti videóban is bemutatjuk, további hasznos funkciója a NextCash NC-2200 bankjegyszámlálónak a kötegelés és az összeadás. A kötegelő mód aktiválásakor a megadott darabszám elérésekor megállítja a számlálást, addig amíg a tárolóból el nem vesszük a már megszámolt bankjegyeket. Az összeadás funkció akkor lehet hasznos, ha nagyobb a megszámolandó köteg, mint a pénzszámoló gép befogadó képessége. Csak kapcsoljuk be ezt a funkciót és helyezzük a bankjegyköteg egy részét a gépbe, majd a számlálás végén a maradék bankjegyeket is helyezzük be. A megszámolt darabszám nem fog törlődni, hanem hozzáadja a további behelyezett bankjegyeket is.

Nézze meg az alábbi videót a NextCash NC-2200 bankjegyszámláló, pénzszámológép működéséről