Melyik a legjobb ár-érték arányú bankjegyszámláló, pénzszámoló gép? Ezt a kérdést teszik fel leggyakrabban a webáruházban bankjegyszámláló gép iránt érdeklődők. Természetesen erre nincs általános válaszunk, mert mindig az adott felhasználási módtól és helytől függ, hogy melyik típusú pénzszámoló gép a legjobb választás.

Fontos még a választás előtt tisztázni, hogy mire szeretnénk használni a pénzszámoló gépet? Egyszeri alkalomra van csak rá szükségünk, egy nagyobb értékű ingatlan, vagy gépjármű vásárlásakor? Esetleg naponta 1-2 alkalommal használnánk az üzletünkben a napi bevétel, vagy a nagyobb összegű fizetések megszámolására? Olyan is előfordulhat, hogy csak havi néhány alkalomra lenne rá szükség, de fontos, hogy ha kell, akkor azonnal használatba vehető is legyen.

A NEXT Irodatechnika webáruházban forgalmazott bankjegyszámláló gépekre egyöntetűen igaz, hogy mind jó minőségű készülék és hosszú élettartamra tervezték őket. A NextCash pénzszámoló gépek közül a belépőmodellek is ugyanolyan jól használhatók, mint a nagyobb tudással rendelkező bankjegyszámolók.

A NextCash márka alatt forgalmazott pénzszámoló gépek magyarországi képviseletét kizárólagosan cégünk látja el. Az esetleges meghibásodásokat saját szervizünkben javítjuk a gyártó által biztosított instrukciók alapján. Kizárólag csak eredeti alkatrészekkel végezzük a javítást, utángyártott alkatrész nem fordulhat meg a szervizünkben. 

Az alábbi sorokban pedig igyekszünk választ adni a címben szereplő kérdésre, vagyis: Melyik a legjobb bankjegyszámláló, pénzszámoló gép?

  • Legnépszerűbb készülékünk a napi 1-2 számlálásra ajánlott NextCash NC-1500 pénzszámoló gép. - A készülékház könnyített kivitelű, ami előny, ha gyakran hordoznánk, vagy tennék át másik helyre, esetleg csak akkor vennénk elő amikor szükség van rá. Viszont ez az előny egyben némi hátrányt is jelent, hiszen sérülékenyebb a készülék, kevésbé viseli jól, ha véletlenül leesik, vagy ráejtenek valamit. Egyszerűbb kivitelű készülék, de kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezik.
  • Az előzőtől jóval strapabíróbb kialakítású a NextCash NC-2200 (amely közel 3kg-al nehezebb, mint az NC-1500-as modell). Fémből van a váza és a főbb alkatrészei. Tudásában közel hasonló, mint a kisebb modell, azonban a masszív kialakítása miatt sokan választják olyan helyekre, ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve.

  • Ha dizájn és a masszív kivitel is fontos, akkor a NextCash NC-2700 a legjobb választás. Igényes kivitelű bankjegyszámláló gép, amely ráadásul dupla kijelzővel rendelkezik, így pénztárakba ideális választás lehet, hogy az ügyfél is lássa a befizetett bankjegyek darabszámát.
  •  Amikor pedig folyamatos napi használatra (pl. pénztárba) keresnek megbízható és egyszerűen kezelhető bankjegyszámlálót, akkor a NextCash NC-4900 modellt ajánljuk. Az előző modellektől eltérően ez már felsőadagolós kialakítású pénzszámoló gép. Egyszerűbb és sokkal gyorsabb a használata, ennél már nem kell ügyelni a bankjegyek behelyezésére, csak rátesszük a gépre és azonnal kezdődik is a számolás. Mennyiségben is több bankjegyet tud fogadni, így kevesebb számolással is megtudható a pontos bankjegyszám.

Értékfelismerő bankjegyszámláló gépek

Az értékszámlálós modellek külön kategóriát képviselnek, ezért külön is választjuk az előbbi, darabszámlálásra képes modellektől. Az értékszámláló gépek jellemzően drágábbak, mint a csak darabszámlálásra képes pénzszámolók, viszont ezért a felárért cserébe már szinte banki szolgálatásokat kapunk tőlük. Az értékszámláló gép képes felismerni az éppen áthaladó bankjegyet, az azonosítást követően pedig - modelltől függően - 4-6 biztonsági ellenőrzést is végez rajta. Ez mellett pontos információt nyújt a megszámolt bankjegyek darabszámáról és összegéről a bankjegynek megfelelő valutában. A NextCash értékszámláló gépek minden típusa 100% kompatibilis a magyar forint bankjegyekkel.

  • A belépő NextCash NC-6300, ami már képes a bankjegyek értékének felismerésére is. Kicsit lassabban számol, mint a nagyobb társai, de ugyanolyan megbízható és egyszerűen használható.
  • A NextCash NC-6400 jelenti az arany középutat az értékszámláló gépek között. Formabontó, de meglepően igényes kialakítással rendelkezik, így exkluzívabb üzletekbe, pénzintézetek részére is ajánljuk. A számlálás gyors és mindig pontos. Külső nyomtatóval is bővíthető, amire kinyomtatható az aktuális számlálás végeredménye.
  • Végezetül pedig a kiinduló kérdésre is megérkezik a válasz: A legjobb gépünk a NextCash NC-6800. Számol, darabot és összeget is, címletet felismer, válogat, rendez, kötegel, nyomtat... és még számtalan olyan funkció, amit a kisebb modellek még nem tudnak. Kevés helyen van ekkora tudásra szükség, de minden ráköltött forintot duplán megér az általa nyújtott kényelem. Nem mellesleg az  Európai Központi Bank (ECB) is az áldását adta rá, mivel a tesztjén 100%-ban megfelelet. Ha csak a legjobbal éri be, akkor ne is keressen tovább, ebben az árkategóriában jobbat nem fog találni (drágábban lehet, de nem nálunk).

Reméljük, hogy a fenti kis összeállítás hathatós segítséget nyújtott a megfelelő bankjegyszámláló gép kiválasztásában, de amennyiben mégis kétségei merülnének fel, akkor keressen minket telefonos elérhetőségünkön, és további információkat adunk a pénzszámoló gépekről.