A vendéghívó rendszer használata jelentősen megkönnyíti és leegyszerűsíti a kiszolgálást azokon a helyeken, ahol a vendégnek várakoznia kell a rendelésére. Kiválóan használható éttermekben, kifőzdékben, bárokban, gyorsétkezdékben és minden helyen ahol frissen készítik az ételt ezért a vendégnek várakoznia kell az ételére. Ilyen esetekben egyszerűen csak adjunk a vendégnek egy sorszámmal ellátott csipogót és amikor elkészült a rendelése azonnal jelezni tudunk neki.

A vendéghívó rendszer használata

A vendéghívó rendszer használata nagyon egyszerű, nem igényel hosszas betanulást és a már meglévő rendszerekhez is könnyedén illeszthető. Amikor a vendég megérkezik és leadta a megrendelését adjunk át a részére egy sorszámmal ellátott csipogót, vagy másnéven hívókártyát. A csipogó számát egyszerűen csak írjuk rá a blokkra, vagy arra a cetlire amire felvettük a rendelést. A vendég ezután nyugodtan eltávolodhat a kiszolgálóhelytől és kényelmesen várakozhat, intézheti egyéb teendőit, vagy fogyaszthatja az italát az asztalnál. Amikor elkészült a vendég rendelése a hívóbillentyűzeten üssük be a csipogó sorszámát és indítsunk hívást. Az adott sorszámú jelzőkártya azonnal elkezd csipogni/rezegni/villogni ebből tudja a vendég, hogy kész a rendelése és mehet a kiadópulthoz. A vendég visszaadja a csipogót és cserébe érte megkapja az ételét.

Fali kijelzős vendéghívó használata

Vannak kijelzős kialakítású sorszámhívó eszközök is webáruházunk kínálatában. Ezek a vendéghívó rendszerek egy LED fali kijelzőből és egy hívóbillentyűzetből állnak össze (többet is össze lehet kapcsolni). Amikor a vendég megérkezik és megrendeli az ételét, akkor adunk neki egy sorszámot, vagy a blokkra is rányomtatható, esetleg egyszerűen rá is írható. Ezt követően a vendég távolabb mehet a kiszolgáló ablaktó/pulttól és kényelmesen várakozhat, elegendő csak a kijelző látóterében maradnia. Amikor elkészül a rendelés, akkor a billentyűzeten megadjuk a hívni kívánt sorszámot és megnyomjuk a hívás gombot. A kijelzőn egy hangjelzés kíséretében megjelenik a sorszám. A vendég odafárad a kiszolgáló ablakhoz, megmutatja, vagy bemondja a sorszámát és megkapja a rendelését. 

A vendéghívó rendszer előnyei

A vendéghívó rendszerrel jelentős időt takaríthat meg a kiszolgálásnál, nem kell többet várakoznia a vendégre, nem lesz több hasztalan kiabálás, és ami a legfontosabb az sem fordulhat elő, hogy véletlenül összekeveredik egy rendelés. Ezeken kívül még a felszolgálók munkáját és terheltségét is csökkentheti, adott esetben akár kisebb létszámú személyzettel is képes lesz a napi feladatok ellátása.