Kipróbáltuk a NextCash NC-1500 típusú bankjegyszámláló gépet. Ez egy olcsó átfekvésű belépőszintű modell, ami mégis nagy tudással felvértezett bankjegyszámláló készülék.

A NextCash NC-1500 pénzszámoló gép alkalmas a bankjegyek darabszámának a megszámolására és a gyors számlálással párhuzamosan a pénz valódiságát is képes ellenőrizni. A hamis bankjegyek kiszűrésére 4 különböző vizsgálati módszer is használható, ezek az UV , az MG, a DD és az IR. Az UV az ultraibolya fényben látszódó biztonsági elemeket vizsgálja, míg az MG a mágneses jeleket keresi. Az MG vizsgálat a forint esetében nem használható, mivel a hazai bankjegyek nem tartalmaznak ilyen jelzéseket, ellenben az euró bankjegyeknél kapcsoljuk be, hiszen ott már megtalálhatóak az MG biztonsági elemek is.

A NextCash NC-1500 bankjegyszámláló gép állítható sebességű, ez azt jelenti, hogy kiválaszthatjuk, hogy milyen gyorsan számolja meg a pénzt. A használat szempontjából nagy jelentősége nincs, hiszen általában nem számít, hogy 5-10 másodperccel hamarabb végez a gép, viszont a működés közbeni zaj az alacsonyabb sebességen jóval kisebb. Csendes irodákban kifejezetten jó szolgálatot tehet az állítható sebesség.

Nézze meg működés közben a NextCash NC-1500 bankjegyszámláló gépet