Megérkezett az eddigi legjobb bankjegyszámláló gépünk, itt a NextCash NC-6400 professzionális pénzszámoló gép. Ez a modell a bankjegyek darabszáma mellett már képes felismerni a címletet is, és a számlálás végén megadja a bankjegyek pontos összegét.

A NextCash NC-6400 pénzszámoló már az okos bankjegyszámlálók családjába tartozik, ez azt jelenti, hogy pontosan képes azonosítani a megszámolt bankjegyeket, és ez nem csak az értékére vonatkozik, hanem minden rajta megtalálható biztonsági elemre is. Ebben a típusban a jelenlegi legfejlettebb hamisítvány felismerő rendszer található meg, ami az úgynevezett Contact Image Sensor, röviden CIS. A CIS érzékelő a gyakorlatban úgy működik, hogy minden a gépen áthaladt bankjegyről készít két darab fénykép felvételt, egyet normál fénytartományban, egy másikat pedig infra tartományban. Ezeket a felvételeket összeveti a memóriájában korábban eltárolt mintákkal, külön figyelmet fordítva az adott bankjegy biztonsági elemeire. Amikor bármilyen eltérést talál, azonnal megállítja a számlálást és jelez a kezelőnek. Hihetetlenül gyorsan és nagyon pontosan működik ez a technológia, sokkal biztonságosabbá és gördülékenyebbé teszi a bankjegyek számlálását.

A lenti videón megtekinthető a NextCash NC-6400 bankjegyszámláló működés közben. Kipróbáltunk rajta minden funkciót. Számoltunk vele egyféle címletű bankjegyet, amiből képes kiszűrni az eltérő címleteket, majd számoltunk vele vegyes címleteket is, ahol a végén megkaptuk a pontos összeget. A hamisítványt egyértelműen felismerte, de még azt is észrevette a gép, ha egy bankjegyet kicsit behajtottunk. Többféle valutával kompatibilis, a forint mellett kipróbáltuk euróval is.